Urdinek etxetik kanpo galdu dute berriro, urtarriletik gertatzen ez zena. Gureak ezin izan dute punturik batu Ipuruan, non zale zornotzar ugariren laguntza izan dute. Sociedad Deportiva Eibar, igoera zuzena lortzeko borrokan murgilduta, 5-0 gailendu da ligako 38. jardunaldiko partidan.

Derbia oso bizia hasi da, abisuekin bi aldeetan. Baina talde armagina izan da jo duena 9. minutuan. Stoichkoven bidez egin du korner bat aprobetxatuz. 1-0ekoaren egileak beste aukera on bat izan du handik gutxira, baina bere jaurtiketa kanpora joan da zornotzarren lasaitasunerako. Norgehiagokak dominatzaile eta abagune aipagarririk gabe jarraitu du, atsedenaldia heltzear zegoenean epaileak etxekoen aldeko penalti eztabaidagarria adierazi duen arte. Aketxek ez du barkatu 11 metroetatik eta 2-0ekoa ezarri du.

Panorama ez da hobetu aldagelatik igaro ondoren. Izan ere, Eibarrek 49.ean abantaila handitu du Corpasen gol baten bidez. Gureak baloiaren jabe egin dira eta denbora gehiagoz jokatzen hasi dira aurkariaren zelaian, aldea murrizteko zuloen bila, baina aurkariak ez zuen pitzadurarik erakusten. Derbiari tentsioa eransteko gertu egon da Loca 90. minututik ordu laurdenera, baina bere errematea atzelari batek eragotzi du. Jarraian, Lucak gelditu egin du Morciren jaurtiketa indartsua. 3-1ekoa gertuen zegoela zirudienean, Eibarrek kontraeraso bat egin du eta Bautistak 4-0ekoa sinatu du. Gidoia berriro errepikatu da handik gutxira. Siboren erremateak zutoina jo du eta, jarraian, Konradek behin betiko 5-0ekoa egin du.

SD EIBAR: Luca, Cristian (83’ Correa), Berrocal, Aketxe (66’ Venancio), Vencedor, Tejero, Corpas, Bautista (83’ Qasmi), Stoichkov (66’ Konrad), Arbilla eta Mario Soriano (71’ Mada).

SD AMOREBIETA: Magunagoitia, Álvaro Núñez, Bustinza, Etxeita (46’ Unzueta), Gayà, Lasure, Erik Morán (71’ Eraso), Sibo, Dorrio (71’ Loca), Morci (80’ Rayco) eta Jauregi.

Golak: 1-0: Min. 10; Stoichkov. 2-0: Min. 45; Aketxe, penaltiz. 3-0: Min. 49; Corpas. 4-0: Min. 79; Bautista. 5-0: Min. 82; Konrad.

Epailea: Ávalos Barrera. Txartel horiak atera dizkie Eibarreko Soriano eta Aketxeri; eta SDAko Etxeita eta Sibori.